FAQ - Restylenow
favicon | Restylenow

FAQ

Je laat niet dagelijks je keuken wrappen. Logisch! Goede kans dat je voor het eerst nadenkt over het laten wrappen van je keuken. Meestal betekent dat direct dat er wat vragen boven komen borrelen. Restylenow.nl heeft de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet, uiteraard voorzien van een uitgebreid antwoord. Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren je graag!

Keuken wrappen
Materiaal
Garantie

Wrappen jullie alleen keukens?

Wij wrappen keukenkastjes en aanrechtbladen. Wij zijn gespecialiseerd in het wrappen van keukens, maar dat betekent zeker niet dat het wrappen van andere onderdelen van het interieur niet mogelijk is. Wil je bijvoorbeeld een kast of een ander meubelstuk laten wrappen? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je!

Waar en wanneer wrappen jullie keukens?

Als wij jouw keuken komen wrappen, dan maken wij hiervoor een afspraak. Je bent dus altijd zeker van een dag waarop het jou uitkomt. Alle dagen zijn bespreekbaar. Wij wrappen keukens door heel Nederland. In uitzonderlijke gevallen werken wij ook een stukje over de grens. Vraag vrijblijvend informatie aan!

Hoe lang duurt het wrappen van de keuken?

Hoe lang het wrappen van de keuken precies duurt is uiteraard ook afhankelijk van de grootte en indeling van de keuken. Daarnaast zijn er nog enkele factoren die meespelen, zoals de bereikbaarheid van alle plekken waarop folie aangebracht moet worden en jouw specifieke wensen. Wil je bijvoorbeeld toch ook aan de binnenkant van de kastjes folie hebben? Dan duurt het wrappen van de keuken veel langer. Gaan wij enkel de zichtbare delen van je keuken wrappen? Dan kunnen wij de werkzaamheden in verreweg de meeste gevallen binnen een dag afronden.

Met welke prijs moet ik rekening houden?

Het aangeven van een vaste prijs voor het wrappen van een keuken is niet mogelijk. Iedere keuken is anders, uniek. De prijs van het wrappen hangt nauw samen met onder meer de grootte en de specifieke indeling van de keuken. Uiteraard kunnen wij wel altijd vooraf, geheel vrijblijvend, de prijs voor je berekenen. Vraag hier je prijs aan!

Kunnen jullie ook de binnenkant van de keuken wrappen?

Ja, dit is mogelijk, maar niet standaard. Standaard wrappen wij uitsluitend de zichtbare delen van de keuken, dus het exterieur. Wil je ook de binnenkanten van de keukenkastjes van folie laten voorzien? Dan is dit tegen een meerprijs wel mogelijk. Toch, wij raden het laten wrappen van het interieur van de keuken niet aan, omdat het niet zichtbaar is, maar het wel minstens dubbel zo veel tijd en folie in beslag neemt. Hierdoor liggen de kosten dus ook een stuk hoger.

Kunnen jullie elke keuken wrappen?

Ja, in de basis kunnen wij elke keuken wrappen. Het maakt niet uit om wat voor keuken het gaat of welke vorm en indeling de keuken heeft. Wel is het belangrijk dat de keuken nog van goede kwaliteit is. Daarnaast is het altijd het best wanneer de keukenkastjes vlak zijn. Het wrappen van keukenkastjes met inkepingen is wel mogelijk, maar uiteraard wel moeilijker. Natuurlijk kunnen wij je hier meer over vertellen aan de hand van foto’s van jouw specifieke keuken.

Waarom is een keuken wrappen een goed idee?

Veel mensen raken op den duur uitgekeken op hun keuken. De keuken is nog van goede kwaliteit, maar de uitstraling spreekt niet meer aan of past niet meer zo goed bij het veranderde interieur. De keuken wrappen is dan dé manier om de keuken een nieuwe look & feel te geven zonder dat er een compleet nieuwe keuken geplaatst moet worden. Je kunt dus veel geld besparen en genieten van een keuken met een nieuwe uitstraling die aan je wensen voldoet.

Kan de folie eenvoudig worden verwijderd?

Wij maken gebruik van kwaliteitsfolie, welke voorzien is van een sterke laag optimaal hechtende lijm. Hierdoor is het niet eenvoudig om de folie te verwijderen. Dit zou ook niet goed zijn, want makkelijk te verwijderen folie laat vaak ook vanzelf vrij makkelijk los. Overigens kan de folie zeker wel worden verwijderd zonder de keukenkastjes te beschadigen.

Kan ik zelf folie kopen en dit door jullie aan laten brengen?

Nee, ook dit is helaas niet mogelijk. Wij wrappen keukens uitsluitend met onze eigen kwaliteitsfolie. Wij willen altijd het maximale resultaat neerzetten voor onze klanten. Het beste resultaat kunnen wij uitsluitend garanderen wanneer wij de keuken wrappen met onze kwaliteitsfolie. Veel andere folies zijn van lagere kwaliteit, waardoor niet het maximale resultaat en de optimale levensduur wordt bereikt.

Kan ik de folie bij jullie kopen en dit zelf aanbrengen?

Nee, dit is niet mogelijk. Om het beste resultaat te krijgen met de kwaliteitsfolie is het belangrijk dat deze folie op professionele wijze wordt aangebracht. Wanneer de folie niet vakkundig wordt aangebracht, dan kan het resultaat teleurstellend zijn. Daarnaast gaat het ten koste van de levensduur van de folie. Daarom brengen wij de kwaliteitsfolie altijd zelf aan.

Welke kleuren folie zijn beschikbaar?

Ons assortiment interieurfolie bevat meer dan 200 kleuren, waardoor er altijd een kleur of kleurencombinatie beschikbaar is die perfect past bij jouw wensen en eisen. Of je nu marmerlook, betonlook, metallic of industrieel matzwart wilt; écht alles is mogelijk!

Zijn vingerafdrukken zichtbaar op de folie?

Diverse interieurfolies hebben het nadeel dat vingerafdrukken zichtbaar zijn. Hierdoor zit de folie al snel vol met vingerafdrukken die niet makkelijk weg te vegen zijn. Dit is bij onze kwaliteitsfolie niet het geval. De vingerafdrukken zijn niet zichtbaar. Natuurlijk kunnen er wel vlekjes ontstaan op de folie. De keuken is immers gevoelig voor het ontstaan van vlekken. Maak gebruik van een biologisch afbreekbaar ontvettingsmiddel, lauw water en een schone, zachte doek voor het verwijderen van vlekjes.

Is de folie bestand tegen hitte?

Onze kwaliteitsfolie is niet optimaal bestand tegen hitte. Hier is het materiaal niet voor gemaakt. Wij raden je daarom aan om altijd gebruik te maken van onderzetters als je hete ovenschalen of pannen op een oppervlak met folie wilt plaatsen. Zo zorg je eenvoudig voor een goede bescherming van de folie.

Wat voor folie gebruiken jullie voor het wrappen van keukens?

Wij maken uitsluitend gebruik van kwaliteitsfolie dat speciaal is ontwikkeld voor het wrappen van keukens / interieurs. Deze kwaliteitsfolie is voorzien van een laminaat laag die extra dik is, voor meer stevigheid en weerstand. De folie heeft een laag sterk hechtende lijm voor een optimaal resultaat. Deze speciale kwaliteitsfolie is goed bestand tegen stoten en krassen.

Wat als de folie toch begint los te laten?

De folie laat in principe niet zomaar los. Onze kwaliteitsfolie hecht optimaal. Gebeurt het toch dat er een deel van de folie loslaat? Dan controleren wij graag op welke manier deze schade is ontstaan. Uiteraard stellen wij dan direct ook vast of de schade onder de garantie valt. Als dit het geval is, dan herstellen wij de schade kosteloos.

Wat als er bubbels onder de folie verschijnen?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er luchtbelletjes onder de folie verschijnen. Wij controleren altijd op de aanwezigheid van bubbels onder de folie wanneer wij nog ter plaatse zijn voor de werkzaamheden. Toch kan het uiteraard gebeuren dat je na ons vertrek ergens een luchtbel, of meerdere bubbels, ontdekt. Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat het opgelost wordt.

Gaat de folie verkleuren door de jaren heen?

Nee, de folie gaat in geen geval verkleuren, dus ook niet wanneer de zon er de hele dag fel op schijnt. De originele kleur blijft altijd behouden.

Krijg ik garantie op de folie?

Zeker! Wij zijn overtuigd van de hoogwaardige kwaliteit van de folie waarmee wij jouw keuken wrappen. Daarnaast zijn we uiteraard ook overtuigd van onze professionele werkwijze, welke leidt tot het beste resultaat. Daarom ontvang je van ons maar liefst 6 jaar garantie op de folie.

Wat voor schoonmaakmiddelen kan ik gebruiken?

Je kunt jouw keuken met folie gewoon reinigen zoals je dat gewend bent. Wel is het aan te raden om milde schoonmaakmiddelen te gebruiken en het gebruik van schuurmiddelen of schuursponzen te vermijden, zeker in de buurt van hoeken. De folie kan per ongeluk loslaten wanneer je met een schuurspons of ander ruw product langs de hoeken veegt.

Wat is de levensduur van de folie?

Wij maken voor het wrappen van keukens uitsluitend gebruik van kwaliteitsfolie. Dit betekent dat de folie de mooie, hoogwaardige kwaliteit behoudt voor de duur van minimaal 10 jaar. Wanneer je zelf zorgt voor een goed onderhoud van de folie, waarbij je aandacht besteedt aan het reinigen met de juiste middelen, dan gaat de kwaliteitsfolie nog langer mee.